Ρεβέκκα Πιτσίκα
VOICES

ΡΕΒΕΚΚΑ ΠΙΤΣΙΚΑ

PFB GROUP & N2GROWTH

CEO & MANAGING PARTNER

Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ,  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΤΑ «ΣΗΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ «ΑΝΘΡΩΠΟΚΑΙΝΟ» ΕΠΟΧΗ, ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΡΓΑΛΕΙΑ» ΚΑΙ ΤΙΣ «ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ» ΤΟΥ.


Η τελευταία δεκαετία ήταν και είναι μια μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία και την οικονομία. Μέσα στο κύμα των αλλαγών και της νέας βεβαιότητας που είναι η αβεβαιότητα, στην People for Business μετατρέψαμε τις κρίσεις σε ευκαιρίες, αξιοποιώντας κάθε πρόκληση ως σκαλοπάτι για να πάμε μακρύτερα. Με άξονα τις μεταβολές στην αγορά εργασίας, αναπτυχθήκαμε και εδραιωθήκαμε ως μία από τις πλέον αξιόπιστες και επιτυχημένες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα. Tο 2022, η οικογένεια της PfB μεγάλωσε. Είμαστε πλέον ένας όμιλος που φιλοξενεί ένα σύνολο εταιρειών, παρέχοντας 360⁰ υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού. Προσδίδουμε έτσι ακόμη μεγαλύτερη αξία στις συνεργασίες μας, με εξατομικευμένες υπηρεσίες, υψηλή τεχνογνωσία και εξειδικευμένους συμβούλους.

Η ομάδα της People for Business πάντα μπροστά!

Foresight

Η εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης θέτει το υπάρχον μοντέλο εργασίας και τον ρόλο του εργαζόμενου σε διαφορετικές βάσεις, αλλάζει τα χαρακτηριστικά ηγεσίας, τα επαγγέλματα και τις δεξιότητες που απαιτούνται. Μιλάμε πλέον όχι μόνον για συνεργασία μεταξύ ανθρώπων, αλλά μεταξύ ανθρώπων και μηχανής. Για τεχνολογίες που εξελίσσονται με εκθετικούς ρυθμούς – το σήμερα είναι ήδη χθες. Οι έξυπνοι αλγόριθμοι μεταβάλλουν διαρκώς τη ροή και την αναζήτηση πληροφορίας. Σε αυτό το περιβάλλον βλέπουμε την αξία του foresight, της μεθοδολογίας ανάπτυξης εναλλακτικών σεναρίων, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για το «τι θα συμβεί εάν…» Και εδώ είναι κρίσιμη η συμβολή του ανθρώπου. Όχι στο να παραγάγει το μοντέλο ή να αξιολογήσει τα αποτελέσματα, αλλά στο να πάρει αποφάσεις με βάση τους κανόνες, την ηθική και τη βιοηθική. Σε αυτό το συνδυαστικό μοντέλο, η τεχνολογία έρχεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά, να υποβοηθά και να διευκολύνει τον εργαζόμενο. Τα co-bots (collaborative robots) θα συνυπάρχουν αρμονικά στο εργασιακό περιβάλλον με τον άνθρωπο, προσδίδοντάς του δύναμη και άνεση, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο, βελτιώνοντας το βιοτικό του επίπεδο, την εργασιακή εμπειρία και την παραγωγικότητα.

Επιδιώκουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της αγοράς για να αντιλαμβανόμαστε εγκαίρως τα σήματα των μεγάλων αλλαγών. Αναβαθμίζουμε τις προτάσεις μας και αμφισβητούμε πρώτα από όλα τον ίδιο μας το εαυτό. Δρούμε έξω από το comfort zone μας. Τολμάμε. Και τα καταφέρνουμε!

Αειφορία

Ένας ακόμη άξονας γύρω από τον οποίο εκτυλίσσεται η 4η Βιομηχανική Επανάσταση είναι η διασφάλιση της αειφορίας και η υλοποίηση της κυκλικής οικονομίας, με στόχο να παραδώσουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον στις επόμενες γενιές. Με τη συνεχή πρόοδο της Βιοτεχνολογίας και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, αυξάνεται και το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Σήμερα συνυπάρχουν στον εργασιακό στίβο τέσσερις γενιές και οι πιθανότητες δείχνουν ότι ολοένα και θα αυξάνονται. Θα είναι οι εταιρείες προετοιμασμένες για τις αλλαγές; Με τι κίνητρα θα κρατούν τον εργαζόμενο ενεργό; Πώς θα διασφαλίζουν τη συνεχή μάθηση επαναπροσδιορίζοντας τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες; Πώς θα είναι ελκυστικός εργοδότης για μια πλειάδα εργαζομένων με διαφορετικά χαρακτηριστικά; Ερωτήματα που οφείλουν να είναι ψηλά στην ατζέντα της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης κάθε επιχείρησης.

Οι νέες προκλήσεις

Όλα τα παραπάνω βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα της PfB. Επιδιώκουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της αγοράς για να αντιλαμβανόμαστε εγκαίρως τα σήματα των μεγάλων αλλαγών και των νέων τάσεων. Επιδιώκουμε συνεργασίες που μας προσδίδουν γνώση και αξία. Διαφοροποιούμε τις προτάσεις μας, τις εμπλουτίζουμε, τις παραμετροποιούμε, τις εξελίσσουμε. Από το 2007 ξεκινήσαμε με αυτό που ξέραμε καλά να κάνουμε: «Απλές» υπηρεσίες προσέλκυσης και επιλογής στελεχών. Σύντομα αντιληφθήκαμε ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Προκαλέσαμε πρώτα απ’ όλα τον ίδιο μας τον εαυτό, αμφισβητήσαμε αυτά που ξέραμε, το DNA της ύπαρξής μας. Βγήκαμε από το δικό μας comfort zone και «κολυμπήσαμε στα βαθιά». Τολμήσαμε και τα καταφέραμε. Πλέον είμαστε μία από τις πιο καταξιωμένες εταιρείες στον χώρο παροχής ολοκληρωμένων λύσεων ανθρώπινου δυναμικού. Μάθαμε ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε να μαθαίνουμε. Για να δίνουμε μεγαλύτερη αξία στους συνεργάτες μας. Για να μεγαλώνουμε ως Great Place to Work και ως Best Place to Work for Women, δημιουργώντας ευκαιρίες ανάπτυξης για τους εργαζομένους μας. Γιατί η πρωταρχική ευθύνη κάθε εταιρείας είναι και παραμένει μία και μοναδική: να λειτουργεί ως υπεύθυνος εργοδότης για τους εργαζομένους της.

HIGHLIGHTS