Πέγκυ Αντωνάκου
VOICES

ΠΕΓΚΥ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ

GOOGLE

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

H ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ GOOGLE ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΔΗΜΙΚΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΣΤΟΧΟΣ, ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


Οι προκλήσεις της τελευταίας δεκαετίας ήταν μεγάλες όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.  Μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτοφανείς δυσκολίες και εμπόδια, με κορύφωση την πανδημία. Στην Ελλάδα, πρωταρχική δέσμευσή μας είναι να συμβάλουμε στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και να εκπαιδεύσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της να χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία για να αναπτύσσονται και να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Σε μια χώρα όπως η δική μας, που επενδύει με φιλοδοξία στον Τουρισμό, η επιτυχία μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να λειτουργούν όλο τον χρόνο, αποτελεί σπουδαίο «εργαλείο». Δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων του κλάδου – και όχι μόνο. Με αυτό το πνεύμα ανταποκριθήκαμε τα τελευταία 10 χρόνια στον ρόλο μας ως τεχνολογικού εταίρου – και αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε στα χρόνια που έρχονται.

Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της κοινωνίας και των επιχειρήσεων. Με αυτό το πνεύμα ανταποκριθήκαμε τα τελευταία 10 χρόνια στο ρόλο μας ως τεχνολογικού εταίρου – και αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε στα χρόνια που έρχονται.

Το όραμα της Google για το μέλλον

Διανύοντας μια εποχή τεράστιων τεχνολογικών αλμάτων, αποστολή της Google είναι να βρίσκεται στην πρωτοπορία των εξελίξεων – με κυρίαρχο τον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ). Επενδύουμε συστηματικά στην έρευνα και την ανάπτυξή της, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε τις πρωτοφανείς καινοτομίες της σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και στην κοινωνία στο σύνολό της. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε αποτελεσματικά, ώστε όλοι να επωφεληθούν από τις βελτιώσεις που θα επιφέρει στις υποδομές, τα εργαλεία, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τους τρόπους που συνεργαζόμαστε για το κοινό καλό. Το σημαντικό είναι, οτιδήποτε κάνουμε στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το πώς μπορεί να του προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

(ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ Η) ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ίσως η πιο κρίσιμη και αποφασιστική τεχνολογία την οποία επεξεργάζεται σήμερα η ανθρωπότητα, καθώς αφορά σε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων της.  Η Google, έχοντας ήδη συμπληρώσει μια δεκαετία σ’ αυτό το ταξίδι, βρίσκεται σήμερα σε ένα συναρπαστικό σημείο καμπής. Έχει την ευκαιρία και την ευθυνη να κάνει τη μοναδική αυτή τεχνολογία ακόμη πιο επωφελή για τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις, τις κοινότητες και την κοινωνία στο σύνολό της.

Αυτό όμως που περισσότερο μας απασχολεί, είναι να αναπτύξουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη με υπεύθυνο τρόπο και να σιγουρευτούμε ότι, ως κοινωνία, την αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο. Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μας προσφέρει άπειρες δυνατότητες. H συμβολή της, μεταξύ άλλων, θα είναι καθοριστική στην επίτευξη των στόχων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, στην οικοδόμηση των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης,  στη διατήρηση ενός υγιούς παγκόσμιου ανταγωνισμού. Προς το παρόν διανύουμε την πρώτη φάση της και όλοι εμείς στο κλάδο της τεχνολογίας έχουμε πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και με άλλους φορείς έτσι ώστε, όλοι μαζί, και διεθνώς και εδώ στην Ελλάδα, να αναπτύξουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη με τρόπους που να την καθιστούν ασφαλή και ωφέλιμη για όλους, ανεξαιρέτως.

2015
Έναρξη του Grow Greek Tourism Online σε συνεργασία με το Υπ. Τουρισμού. Σε συνδυασμό με το ισχύον Grow Greece with Google, ήδη έχουν εκπαιδευτεί > 275.000 άτομα και ΜμΕ.
2022
Ανακοινώνεται το πρώτο Google Cloud Region στην Ελλάδα, επένδυση που αναμένεται να προσθέσει 2,2 δις ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας.
2023
Το Immersive View επεκτείνεται στην Ελλάδα και περιλαμβάνει κορυφαία αξιοθέατα της χώρας.
ΒACK TO VOICES

HIGHLIGHTS