Νικόλαος Βουνισέας
VOICES

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΝΙΣΕΑΣ

KPMG IN GREECE

SENIOR PARTNER

ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, Η KPMG ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ.

Η KPMG, τόσο στο παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα, έχει επιτύχει σημαντικά ορόσημα τα τελευταία χρόνια. Στον παγκόσμιο χώρο, η KPMG έχει ενισχύσει την παρουσία της σε περισσότερες από 143 χώρες, επιτυγχάνοντας σημαντική γεωγραφική κάλυψη και επέκταση της επιρροής της.

Ταυτόχρονα, η KPMG έχει εστιάσει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και την ενσωμάτωση της ψηφιακής καινοτομίας στις υπηρεσίες της, προσφέροντας προηγμένες λύσεις και εξασφαλίζοντας την επιτυχία των πελατών της σε έναν ραγδαία μεταβαλλόμενο ψηφιακό κόσμο.

Η KPMG έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια σημαντικές παγκόσμιες συμμαχίες με μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς, ενισχύοντας έτσι την εξέλιξη της τεχνολογίας και την ψηφιακή μετάβαση των πελατών και της ίδιας της KPMG. Αυτές οι συμμαχίες περιλαμβάνουν μεγάλες εταιρείες, όπως: Microsoft, Alibaba Cloud, IBM, Oracle, Automation Anywhere, Google Cloud, SAS, Salesforce και Coupa. Από την ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων λογισμικού μέχρι την υποστήριξη στην ανάλυση δεδομένων και την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, αυτές οι συνεργασίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχημένη ψηφιακή μετάβαση των πελατών της KPMG. Μέσω αυτής της στενής συνεργασίας, η KPMG συνεχίζει να καινοτομεί και να παρέχει εξειδικευμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών της σε έναν ανεπανάληπτα απαιτητικό και ανταγωνιστικό ψηφιακό κόσμο.

Το ελληνικό δαιμόνιο σε συνεργασία με την KPMG θα απελευθερώσουν τη δύναμη των εταιρειών της χώρας.

Ακόμα, η KPMG διεθνώς έχει επιτύχει εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα την περασμένη χρονιά, με ένα ετήσιο έσοδο που ανέρχεται σε περίπου 34,64 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά και μια ομάδα ανθρώπων που διαρκώς μεγαλώνει, αριθμώντας πλέον περίπου 265.000 εξαιρετικούς επαγγελματίες.

Τα τελευταία 10 χρόνια η KPMG στην Ελλάδα έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη στον αριθμό των ανθρώπων, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο κεφάλαιο της εταιρείας. Το 2013 απασχολούσε συνολικά 400 άτομα, με 15 partners που συνεργάζονταν με αφοσίωση για την επίτευξη των στόχων της. Στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, η KPMG έχει πραγματοποιήσει μια στρατηγική ανάπτυξης που έχει οδηγήσει σε εντυπωσιακή αύξηση του ανθρώπινου κεφαλαίου. Το 2023 ο αριθμός των μελών του προσωπικού έχει διπλασιαστεί, φθάνοντας τα 800 άτομα, ενώ ο αριθμός των partners έχει αυξηθεί σε 30. Αυτή η ανάπτυξη αντικατοπτρίζει την αφοσίωση και το δυναμικό της ομάδας της εταιρείας, καθώς καταφέραμε να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας και να επεκτείνουμε το πεδίο επιρροής μας.

Επίσης, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα η KPMG αναγνωρίζει τη σημασία των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβερνητικών (ESG) ανησυχιών. Το ESG λειτουργεί ως έκφραση της απόδοσης μιας οργάνωσης και, στην περίπτωσή μας, υπογραμμίζει την εταιρική μας προσήλωση στις βιώσιμες και ηθικές πρακτικές. Με μια στρατηγική και υπεύθυνη προσέγγιση, προσπαθούμε να κάνουμε θετική διαφορά στην επίτευξη των στόχων μας, πιστεύοντας ακράδαντα στη δύναμη της συνεργασίας για ένα καλύτερο μέλλον.

Καθοδηγούμαστε από την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του αύριο, προβλέποντας τις εξελίξεις και αναπτύσσοντας καινοτόμες λύσεις για να παράσχουμε άριστες υπηρεσίες στους πελάτες μας σήμερα.

Ένα από τα σημαντικό ορόσημα στην πορεία μας είναι το «νέο σπίτι» της KPMG στην «καρδιά» της Αθήνας, το οποίο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το στρατηγικό μας στόχο για ανάπτυξη και τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Το γνωστό και ως The Wave θα αποτελείται από 7 ορόφους και ένα «Roof Top» με θέα την Ακρόπολη, συνολικού εμβαδού 5.600 τετραγωνικών μέτρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσοψη του κτιρίου αποτελεί ένα στοιχείο του βιοκλιματικού σχεδιασμού, ελέγχοντας την ηλιακή ακτινοβολία και προσφέροντας πολλαπλές δυνατότητες εντός του κτιρίου. Το κτίριο διαθέτει πιστοποίηση Gold Leed, ενσωματώνοντας τις ESG δεσμεύσεις μας στον τρόπο που λειτουργούμε.

Για την επόμενη μέρα, η μεγαλύτερή μας πρόκληση είναι να σταθούμε ουσιαστικοί αρωγοί της ελληνικής οικονομίας και του επιχειρείν. Μετά από τόσο χρόνια οικονομικής ύφεσης και πανδημικής κρίσης, θέλουμε μέσα από την εμπειρία και την τεχνογνωσία τον ανθρώπων να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της χώρας. Όχι μόνον μέσω των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, αλλά και μέσω της συμβολής της στην κοινωνία.

HIGHLIGHTS