Μελίνα Παϊζη
VOICES

ΜΕΛΙΝΑ ΠΑΪΖΗ

LAMDA DEVELOPMENT

CHIEF DEVELOPMENT AND INVESTMENT PORTFOLIO OFFICER

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Η LAMDA DEVELOPMENT.

Tο μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στον κόσμο

Στόχος μας είναι η ανάδειξή του ως ενός σημαντικού κέντρου οικονομικής, περιβαλλοντικής και καινοτόμου ανάπτυξης, παγκόσμιου τουριστικού προορισμού, επιχειρηματικού κέντρου και χώρου αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η ανάπλαση έχει στόχο όχι μόνον να αναδείξει τη μοναδική φυσική ομορφιά της χώρας μας, αλλά και να την αξιοποιήσει, έτσι ώστε να αναδειχθεί σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, παγκοσμίως, για όλο τον χρόνο.

Το The Ellinikon είναι μια νέα πόλη που θα βρίσκεται 20 μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, στην «καρδιά» της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Στο κέντρο της δημιουργείται το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης, έκτασης 2 εκατ. τ.μ., μεγαλύτερο από το Hyde Park στο Λονδίνο. Ασύλληπτου μεγέθους αριθμοί, ειδικά σε μια πόλη που διαθέτει μόνον 10% πράσινο σε σχέση με το 40% που είναι ο μέσος όρος για την Ευρώπη. Γύρω από το πάρκο δημιουργούνται κέντρα πολιτισμού, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι αναψυχής, ένα πρότυπο επιχειρηματικό πάρκο, ξενοδοχειακές μονάδες, οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις. Κτίρια-τοπόσημα προσδιορίζουν την υψηλή αισθητική της νέας σύγχρονης πόλης και έχουν την υπογραφή διεθνώς φημισμένων αρχιτεκτονικών γραφείων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Riviera Tower, ο ψηλότερος πράσινος οικιστικός ουρανοξύστης της Μεσογείου, που τον σχεδιασμό του υπογράφει το διεθνώς φημισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners.

Το The Ellinikon είναι ένα έργο-ορόσημο ανάπτυξης για τη χώρα με τεράστια δυναμική και ανεξάντλητες προοπτικές. Είναι ένα έργο που αντιπροσωπεύει την αισιοδοξία, τη δύναμη και τη δημιουργικότητα της Ελλάδας.

Μια έξυπνη και «πράσινη» πόλη

H πόλη του Ελληνικού διακρίνεται όχι μόνο για την αισθητική και λειτουργική υπεροχή της, αλλά και για την απόλυτα βιώσιμη ανάπτυξή της. Μάλιστα, είναι το πρώτο έργο αστικής ανάπτυξης στον κόσμο που σχεδιάστηκε από την αρχή ως μια «έξυπνη» και «πράσινη» πόλη.
Το έργο βασίζεται σε καινοτόμες εφαρμογές και συστήματα που εξασφαλίζουν αυτονομία, αυτάρκεια, ανακύκλωση και αξιοποιούν τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Για παράδειγμα, το ίδιο το Πάρκο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του για άρδευση και ηλεκτροδότηση, και θα αντισταθμίζει απόλυτα το ανθρακικό του αποτύπωμα.

Κορυφαία Εμπορικά Κέντρα

Η LAMDA Development, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των εμπορικών κέντρων, με τέσσερα εμπορικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Τhe Mall Athens, Golden Hall, Designer Outlet Athens, Mediterranean Cosmos) δημιουργεί στο Ελληνικό ακόμα δύο κορυφαίες εμπορικές αναπτύξεις: το Vouliagmenis Mall, το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εμπορικό συγκρότημα της Νότιας Ευρώπης σχεδιασμένο από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο AEDAS, καθώς και τη Riviera Galleria, ένα κτίριο-κόσμημα στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Η Riviera Galleria είναι o πρώτος high-end shopping προορισμός και έχει την υπογραφή του πολυβραβευμένου Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma.

Σεβασμός στην ιστορική κληρονομιά της περιοχής

Η ανάπλαση του Ελληνικού, που αναπτύσσεται στον χώρο του πρώην διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σχεδιάστηκε με απόλυτο σεβασμό στην Ιστορία και την πολιτιστική παράδοση της περιοχής.

Για παράδειγμα, το κεντρικό κτίριο του Ανατολικού Αερολιμένα Αθηνών, σχεδιασμένο από τον κορυφαίο Φινλανδό-Αμερικανό αρχιτέκτονα Eero Saarinen το 1960, θα πάρει ξανά ζωή ως εκθεσιακό κέντρο. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί η Πολιτιστική Διαδρομή του Ελληνικού, που θα αγγίζει τα 12 χλμ. και θα συνδέει τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, αναδεικνύοντάς τα και δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να τα γνωρίσουν.

Έργο-ορόσημο για την Ελλάδα και την Ευρώπη  

Το The Ellinikon η πιο «έξυπνη» και «πράσινη» πόλη για να ζει κανείς στην Ευρώπη είναι κάτι μεγαλύτερο από το φυσικό του μέγεθος. Είναι ένα έργο-ορόσημο ανάπτυξης για τη χώρα, με τεράστια δυναμική και ανεξάντλητες προοπτικές. Είναι ένα έργο που αντιπροσωπεύει την αισιοδοξία, τη δύναμη και τη δημιουργικότητα της Ελλάδας.

HIGHLIGHTS