Martin Brandenburger
VOICES

MARTIN BRANDENBURGER

LIDL ΕΛΛΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Τα τελευταία χρόνια ήταν γεμάτα προκλήσεις για όλους: την οικονομία, την κοινωνία, αλλά και το περιβάλλον. Την οικονομική κρίση διαδέχθηκαν η πανδημία, η παγκόσμια κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα και η ενεργειακή κρίση. Παράλληλα, η παγκόσμια οικονομία δοκιμάστηκε από μια παρατεταμένη πληθωριστική πίεση, με ουσιαστικό αντίκτυπο στην παραγωγή, τη λιανική αγορά και το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ενεργειακό κόστος υπερδιπλασιάστηκε, προκαλώντας αυξημένα έξοδα για το σύνολο των επιχειρήσεων.

Στην περίπτωσή της Lidl Ελλάς μιλάμε για διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων. Κινηθήκαμε όμως άμεσα, με προληπτικές κινήσεις, όπως την εγκατάσταση περίπου 10.000 φωτοβολταϊκών πάνελ, ενώ παράλληλα υιοθετήσαμε πληθώρα μέτρων για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Έτσι σταθήκαμε αποτελεσματικά απέναντι στο συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά και συνεισφέραμε ουσιαστικά, με βιώσιμες πρακτικές, στον μετριασμό της κλιματικής κρίσης. O πληθωρισμός ήταν η άλλη μεγάλη παράμετρος που επηρέασε οριζόντια την αγορά, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το κόστος των πρώτων υλών και του ανεφοδιασμού. Για εμάς ήταν μια ακόμα άσκηση επιβεβαίωσης της εμπορικής μας υπόσχεσης, την οποία και διεκπεραιώσαμε επιτυχώς χάρη στην ακούραστη και αξιοσημείωτη προσπάθεια των εργαζομένων μας· να προσφέρουμε, δηλαδή, τη βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής ακόμα και στην πιο δύσκολη συγκυρία. Αυτήν τη μεγάλη ευθύνη μας την υπηρετήσαμε και συνεχίζουμε να την υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Με προσήλωση στους στρατηγικούς στόχους, στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Αναμφίβολα, οι δύσκολες συνθήκες επηρέασαν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους τον μέσο καταναλωτή. Άλλαξε συνήθειες, προσάρμοσε τις προτεραιότητές του, προχώρησε σε νέες επιλογές. Κυρίως, όμως, ευαισθητοποιήθηκε περισσότερο απέναντι στις τιμές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ευρύτερη στροφή του καταναλωτικού κοινού στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Παράλληλα ήταν και μια αναγνώριση της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας-τιμής που προσφέρουν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας μας, που αντιστοιχούν στο 70% της γκάμας μας και περίπου στο 80% του τζίρου μας. Προσφέρουμε διαχρονικά προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που συνδυάζουν με βέλτιστο τρόπο την υψηλή ποιότητα και τις καλύτερες τιμές της αγοράς, τα οποία προέρχονται από αναγνωρισμένους, ποιοτικούς παραγωγούς και ξεχωρίζουν για τις υψηλές διατροφικές προδιαγραφές τους.

ΕΔΩ ΚΑΙ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ.

Με το μοναδικό μας επιχειρηματικό μοντέλο συνδυάζουμε την ευελιξία ενός discounter με τη σιγουριά και το κύρος μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των καταναλωτών και τις καλύπτουμε με έξυπνες, value for money αγορές. Η πρόσφατη μόνιμη μείωση τιμής ως και 35% σε πάνω από 160 προϊόντα επιβεβαίωσε στην πράξη το ενδιαφέρον μας για την καθημερινότητα του Έλληνα καταναλωτή. Είμαστε η μοναδική αλυσίδα που προσθέτει δυνατές προσφορές στις ήδη χαμηλότερες τιμές της αγοράς. Δεν είναι τυχαίο ότι σε εσωτερική έρευνα που πραγματοποιούμε σε τακτική βάση σε πάνω από 200 προϊόντα βασικής ανάγκης προκύπτει πως είμαστε τουλάχιστον 10% φθηνότεροι σε σχέση με τα υπόλοιπα σούπερ μάρκετ. Αλλά δεν μένουμε μόνον σε αυτό. Οι πελάτες μας επωφελούνται καθημερινά από τις πολυάριθμες επιπρόσθετες προσφορές και εκπτωτικά κουπόνια που είναι διαθέσιμα μέσα από το πρόγραμμα πιστότητας Lidl Plus για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση, ύψους τουλάχιστον 30 ευρώ ανά μήνα.

Εξίσου ουσιαστικές, όμως, είναι και οι πρωτοβουλίες στήριξης και ενδυνάμωσης της κοινωνίας, με έμφαση στους λιγότερο προνομιούχους συμπολίτες μας. Με πολυάριθμες και πάντα στοχευμένες ενέργειες που διαχέονται σε όλο το φάσμα των κοινωνικών δραστηριοτήτων. Από τη στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και την καταπολέμηση της πείνας μέχρι τη συνειδητή διατροφή και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την καθημερινή ζωή όλων μας.

1999
Ανοίγουν ταυτόχρονα στις 9 Ιουνίου τα πρώτα 10 καταστήματα Lidl στην Ελλάδα.
2019
Λαμβάνει για πρώτη φορά την πιστοποίηση ISO 50001 για το σύστημα διαχείρισης ενέργειας και αποσπά για πρώτη φορά την κορυφαία ευρωπαϊκή διάκριση «Retailer of the Year Europe 2018 - 2019», ξεχωρίζοντας ως η αγαπημένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ των καταναλωτών στην Ευρώπη.
2023
230 καταστήματα, 5 υπερσύγχρονα εφοδιαστικά κέντρα, περισσότεροι από 6.700 εργαζόμενοι. Συγκαταλέγεται για 6η συνεχή χρονιά στις «The Most Sustainable Companies in Greece» και λαμβάνει για 7η συνεχόμενη χρονιά τη διάκριση «Top Employer» σε Ελλάδα και Ευρώπη.
ΒACK TO VOICES

HIGHLIGHTS