Lili Zigoslu
VOICES

LILI ZIGOSLU

JTI ΕΛΛΑΔΑΣ

CEO

ΤΟ «ΤΑΞΙΔΙ» ΤΗΣ JTI ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1981, ΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ ΤΟ 2018. ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΓΚΑΜΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

Με πολυετή και σταθερή παρουσία στην Ελλάδα, στην JTI γράφουμε success story συνδυάζοντας τη στρατηγική, την τεχνογνωσία, την καινοτομία και την εμπειρία των ανθρώπων μας, γεγονός που μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε τις ποικίλες προκλήσεις και να προσαρμοζόμαστε με επιτυχία και βιώσιμη προοπτική. Απέναντι σε μια αγορά που διαρκώς εξελίσσεται και ανταποκρινόμενοι σε ένα κοινό το οποίο συνεχώς αποκτά καινούργιες προτιμήσεις και διαμορφώνει νέες τάσεις, στόχος μας είναι η ικανοποίηση του κάθε καταναλωτή και η δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.

Όλα αυτά τα χρόνια στην JTI μεγαλώνουμε και προοδεύουμε μαζί με την ελληνική οικονομία και ωριμάζουμε μαζί με την κοινωνία. Το επιχειρηματικό μας αποτύπωμα «βαραίνει» χρόνο με τον χρόνο και αποκτά σημαντική υπόσταση χάρη στην παραγωγική και εξαγωγική μας δραστηριότητα, ενώ ο επιχειρηματικός μας στόχος διευρύνθηκε για να «χωρέσει» τα ανανεωμένα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητούμενα.

Ισχυρή επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 42 χρόνια.

Είμαστε υπερήφανοι που διαθέτουμε στην ελληνική αγορά τις διεθνείς μάρκες Winston, Camel και Old Holborn. Η απόφασή μας, αφενός, να συνεχίσουμε να επενδύουμε διεθνώς ως εταιρεία στους Έλληνες καπνοπαραγωγούς αυξάνοντας κάθε χρόνο την ποσότητα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών καπνών που προμηθευόμαστε για τα προϊόντα που διαθέτουμε ανά τον κόσμο και, αφετέρου, να αναβαθμίσουμε το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ σε μια μονάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με αύξηση της παραγωγικής δύναμης κατά επτά φορές σε σύγκριση με το 2018 και εξαγωγική δραστηριότητα στην Ε.Ε., συνέβαλε στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Σήμερα είμαστε η Νο 1 εταιρεία στην κατηγορία των συμβατικών προϊόντων καπνού, συνεισφέροντας ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών δημοσίων εσόδων της χώρας από ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού, στηρίζοντας με τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες περισσότερες από 50.000 οικογένειες στην Ελλάδα.

Την περίοδο 2020-2022 αυξήσαμε την παραγωγή στο εργοστάσιο κατά 112%, ενώ σήμερα πάνω από τα 2/3 των παραγόμενων προϊόντων στη ΣΕΚΑΠ εξάγονται στην Ε.Ε. Η επένδυση στην ανάπτυξη του εργοστασίου συνεχίζεται αδιάλειπτα, με αύξηση της παραγωγικής δύναμης και των εξαγωγών σε μια σύγχρονη και βιώσιμη μονάδα συμβατή με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές της εταιρείας. Στόχος μας η περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της μονάδας στην Ξάνθη και της παρουσίας μας τόσο στην περιοχή της Θράκης όσο και σε όλη την ελληνική αγορά.

Παράλληλα αντιμετωπίζουμε ολιστικά την επένδυσή μας λαμβάνοντας υπόψη τόσο τους οικονομικούς δείκτες της χώρας και τα φορολογικά κίνητρα όσο και βασικές παραμέτρους υγιούς επιχειρηματικής λειτουργίας όπως τα δίκτυα ενέργειας, οι τηλεπικοινωνίες και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ειδικά στην ακριτική Θράκη.

Σημαντική πρόκληση συνιστά η ουσιαστική και συστηματική συμβολή μας στην προσπάθεια πάταξης του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού στην Ελλάδα.  Για τον σκοπό αυτό τον περασμένο Μάρτιο υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με στόχο τη συμπόρευσή μας στην προσπάθεια περιστολής του παράνομου εμπορίου και του πλήγματος που προκαλεί στα δημόσια έσοδα, την αγορά και γενικότερα στην κοινωνία και τους καταναλωτές.

Στην JTI πιστεύουμε ότι η μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες, η διαρκής συνεισφορά στην κοινωνία και η διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος βρίσκονται σε άμεση σύνδεση με την επιχειρηματική μας λειτουργία. Μπορούν να επιτευχθούν με στρατηγική, εργαλεία και σωστό mindset.

1981
Η ισχυρή και συνεπής επενδυτική παρουσία της JTI στην Ελλάδα ξεκινά και έκτοτε επεκτείνεται διαρκώς. Σήμερα διαθέτει παραγωγική, εξαγωγική και εμπορική δραστηριότητα, και προμηθευόμαστε συστηματικά τα εξαιρετικά ελληνικά καπνά.
2018
Από την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ το 2018 μέχρι σήμερα, η JTI συνεχίζει αδιάκοπα να επενδύει στην ανάπτυξη της εργοστασιακής μονάδας στην Ξάνθη για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, την προσθήκη νέων γραμμών παραγωγής και των εξαγωγών.
2023
Ένα ταξίδι με εστίαση στην ικανοποίηση του κάθε καταναλωτή προϊόντων καπνού και εναλλακτικών μορφών καπνίσματος, με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.
ΒACK TO VOICES

HIGHLIGHTS