Λάμπρος Παπακοσμάς
VOICES

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΚΟΣΜΑΣ

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΣΑΝ ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ. ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΤΙΜΕΣ «ΤΟΣΟ ΦΘΗΝΑ ΟΣΟ ΠΟΥΘΕΝΑ» ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΦΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Η τελευταία δεκαετία αποτελεί μια περίοδο γεμάτη από προκλήσεις και αλλαγές σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της καθημερινής ζωής, όπως η οικονομία, η κοινωνία, η υγεία και το περιβάλλον, με πιο πρόσφατα παραδείγματα την οικονομική κρίση, την πανδημία του κορωνοϊού, τις γεωπολιτικές αναταράξεις, την ενεργειακή κρίση και το πληθωρισμό που επηρέασαν ολόκληρη την υφήλιο. Μέσα σε αυτήν τη διαρκώς μεταβαλλόμενη περίοδο, όλοι οι κλάδοι ανεξαιρέτως κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αλλεπάλληλες προκλήσεις και να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα, από τα οποία πολλά θα κυριαρχήσουν την επόμενη δεκαετία, δημιουργώντας και καθιερώνοντας νέες συνήθειες, προτιμήσεις και τάσεις. Στη δεκαετία 2013 – 2023, η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, πιστή στις αρχές και τις αξίες που θεμελίωσαν οι Ιδρυτές της, συνέχισε να αναπτύσσεται με σταθερά βήματα και με βασική αρχή το «Πρώτα και πάνω απ’ όλα ο Άνθρωπος», μία αρχή που δεν παύει ποτέ να ορίζει τον τρόπο που λειτουργεί η επιχείρηση σε όλα τα επίπεδα, παρά την όποια κρίση και αβεβαιότητα.

Hypermarket Πασαλιμάνι.

Αδιαμφισβήτητα, κυρίαρχοι σταθμοί της δεκαετίας αποτέλεσαν η υπογραφή της συμφωνίας διάσωσης της Μαρινόπουλος το 2016, η απόκτηση του 100% των μετοχών της Makro Cash & Carry Ελλάδος το 2014, η οποία το 2015 μετονομάστηκε σε «The Mart», καθώς και η καθώς και η απόκτηση του 60% των μετοχών της «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ» το 2014, με 38 καταστήματα στην Κρήτη.

Η επιχείρηση εστιάζει στην οργανική ανάπτυξη μέσω δημιουργίας νέων σημείων και ανακαίνισης των καταστημάτων της. Επενδύοντας διαρκώς στην αναβάθμιση και την καινοτομία, το 2020 εισήλθε στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου με τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, για την άμεση και άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της και στο online περιβάλλον, ενώ προχωρά σταθερά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της για την  παροχής υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών.

«Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ E-COMMERCE, ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ AI ΛΥΣΕΩΝ.»

Η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, η οποία αναπτύσσεται πάντα με όρους κοινωνικούς, σήμερα διαθέτει περισσότερα από 450 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, 4 κέντρα διανομής παραγγελιών eMarket και 6 κέντρα διανομής στην Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 600.000 πελάτες καθημερινά, απασχολεί περίπου από 31.000 εργαζομένους και συνεργάζεται με περισσότερους από 3.000 προμηθευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Hypermarket Καλλιθέα. Η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ σήμερα διαθέτει περισσότερα από 450 Καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της επιχείρησης για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει την  επέκταση του δικτύου της, την περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, την παροχή νέων υπηρεσιών e-commerce, την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, την επένδυση σε υπάρχουσες και νέες υποδομές, καθώς και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και AI λύσεων. Παράλληλα, θα συνεχίσει να επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της και στην ψηφιακή αναβάθμιση των λειτουργιών της μέσω του SAP.

Η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ αναπτύσσεται πάντα με σεβασμό απέναντι στην ελληνική κοινωνία και πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο.

HIGHLIGHTS