Κυριάκος Σαμπατακάκης
VOICES

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ

ACCENTURE GREECE

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ CEO

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΜΑΣ ΩΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΑΝ ΜΕ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΠΛΕΟΝ, ΖΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΗΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑΜΠΕΡΑΜΕΝΤΟΥ.


H Accenture είναι έτοιμη να γράψει το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στις επιδιώξεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Το όνομά της Accenture πηγάζει από τη φράση «Accent on the future». Από τη «γέννησή» της η εταιρεία ταυτίστηκε µε την τεχνολογία, καθώς αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή τη σημασία της για την αποτελεσματικότητα και την ανάπτυξη των οργανισμών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Βάσει του εταιρικού της σκοπού «to deliver on the promise of technology and human ingenuity», τα 732.000 στελέχη της υλοποιούν καθημερινά σύνθετα έργα, με γνώμονα την αλληλεπίδραση της τεχνολογίας και της ανθρώπινης εφευρετικότητας, σε περισσότερες από 120 χώρες.

Εκδήλωση για την 30ή επέτειο της Accenture στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα διαθέτει παρουσία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και θεωρείται μία από τις κορυφαίες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον τομέα της, έχοντας αναπτύξει μακροχρόνιες στρατηγικές σχέσεις με ηγετικές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών στους τομείς της στρατηγικής συμβουλευτικής, των ψηφιακών υπηρεσιών, της τεχνολογίας και των επιχειρησιακών λειτουργιών, έχει ως στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της να γίνουν η επόμενη και καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, δημιουργώντας ταυτόχρονα αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Στο ασταθές και αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον των τελευταίων τριών δεκαετιών, η Accenture συνεχίζει να στηρίζει τους πελάτες της και την ελληνική οικονομία, αναπτύσσοντας μαζί τους την απαιτούμενη ανθεκτικότητα που επιτρέπει την ασφαλή πλοήγηση σε περιόδους κρίσης. Λειτουργεί ως πρεσβευτής καινοτομίας και ως συνοδοιπόρος των μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, διαδραματίζοντας κεντρικό ρόλο στην ανταγωνιστικότητα κομβικών κλάδων της οικονομίας.

H Accenture είναι έτοιμη να γράψει το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στις επιδιώξεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Αποτελεί έναν ισχυρό δίαυλο νέων τεχνολογιών, νέων μεθόδων εργασίας, παραγωγής και βελτιστοποίησης, αναβαθμίζοντας τις επιδόσεις των μεγαλύτερων οργανισμών και υποστηρίζοντας την εξέλιξη του επιχειρηματικού μοντέλου της χώρας.

Παράλληλα λειτουργεί ως καταλύτης δημιουργίας ψηφιακών οικοσυστημάτων με στόχο την παραγωγή μεγαλύτερης αξίας για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Μέσω σειράς μελετών σε θέματα όπως η ψηφιακή ωριμότητα της Ελλάδας και επιλεγμένων κλάδων της, η τεχνητή νοημοσύνη, το 5G, η προσέλκυση επενδύσεων ψηφιακών πολυεθνικών κ.ά., η Accenture χαρτογραφεί και αναδεικνύει τη θέση της χώρας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, συμβάλλοντας ενεργά στον εθνικό διάλογο για τις νέες δυνάμεις και τάσεις που διαμορφώνουν τη σύγχρονη πραγματικότητα, προτείνοντας παράλληλα αναπτυξιακές στρατηγικές προς το μέλλον.

Συνεπής στις δεσμεύσεις της, η εταιρεία διευρύνει διαρκώς το αποτύπωμά της στην Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία και το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της. Με εχέγγυο την υποστήριξη του ελληνικού γραφείου από τον παγκόσμιο οργανισμό και την εμπιστοσύνη του στο ελληνικό ταλέντο, είναι έτοιμη να γράψει το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στις επιδιώξεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Κλειδί επιτυχίας στην κατεύθυνση αυτή είναι οι άνθρωποί της. Η Accenture έχει δημιουργήσει και διαρκώς υποστηρίζει ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, που επιτρέπει στους ανθρώπους να αποδίδουν στον μέγιστο βαθμό και απελευθερώνει την καινοτομία.

Σε αυτήν τη βάση, η Accenture υποστηρίζει τις ελληνικές εταιρείες να αποκρυπτογραφήσουν και να αγκαλιάσουν τη δύναμη των νέων τεχνολογικών εξελίξεων, δημιουργώντας ένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα με συνολικό όφελος για την κοινωνία.

2017
Παρουσίαση της μελέτης Accenture-ΣΕΒ «Ψηφιακή Ελλάδα: Ο δρόμος προς την Ανάπτυξη». Έκτοτε, έχουν εκπονηθεί 8 ακόμα μελέτες για τις τάσεις στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.
2020
Ίδρυση του Τεχνολογικού Κόμβου της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος απασχολεί ήδη σημαντικό αριθμό εργαζομένων, με ισχυρό πλάνο προσλήψεων για τα επόμενα χρόνια.
2022
Ορόσημο συμπλήρωσης 30 ετών επιτυχημένης και δυναμικής παρουσίας στην ελληνική αγορά.
ΒACK TO VOICES

HIGHLIGHTS