Ιουλία Τσέτη
VOICES

ΙΟΥΛΙΑ ΤΣΕΤΗ

ΟΜΙΛΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΣΕΤΗ

CEO

ΣΕ ΤΑΡΑΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ. ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΤΟΝ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ, ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Μια επετειακή έκδοση αποτελεί αφορμή για να πραγματοποιήσει κάποιος τον δικό του απολογισμό. Σε ταραγμένους καιρούς που η αβεβαιότητα είναι η μόνη βεβαιότητα, το ζητούμενο είναι η οικοδόμηση της δικής μας ανθεκτικότητας για την επόμενη πρόκληση. Ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας, άλλωστε, έχει εμπειρία από έκτακτες καταστάσεις. Ο Όμιλός μας είναι συνυφασμένος με τις έννοιες καινοτομία, υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη, αριστεία, ίσες ευκαιρίες στην εργασία και σε θέσεις ευθύνης, no gender περιβάλλον. Και τη φιλοσοφία μας ενστερνίζονται απόλυτα οι 670 εργαζόμενοι του Ομίλου. Οι συμμαχίες είναι εκείνες που θα αναδείξουν τον ηγετικό ρόλο ενός Ομίλου που είναι αφοσιωμένος πάνω από μισό αιώνα ζωής στον άνθρωπο και στη δημόσια υγεία.

Καινοτομία και στρατηγικές ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Δίνουμε βαρύτητα στην οικοδόμηση στρατηγικών σχέσεων με όλους τους εταίρους μας και ιδιαίτερα με την ακαδημαϊκή κοινότητα, γνωρίζοντας την αξία και τη δυναμική που έχουν η καινοτομία, οι βιοεπιστήμες, οι τεχνολογίες αιχμής, η τεχνητή νοημοσύνη και η ψηφιακή μεταρρύθμιση.

Την τελευταία δεκαετία επενδύσαμε πάνω από 120 εκατ. ευρώ, ενώ την τριετία 2019-2021 οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του πρώτου, ιστορικού εργοστασίου της UNI-PHARMA και της νεοσύστατης βιομηχανίας UniHerbo, που θα αξιοποιήσει τον πλούτο της βιοποικιλότητας της Ελλάδας. Την τετραετία 2018-2021 χρηματοδοτήσαμε με ίδια κεφάλαια 37 ερευνητικές προτάσεις, 20 εκ των οποίων αφορούν υποτροφίες του Ιδρύματος ΑΜΚΕ «Κλέων Τσέτης», στηρίζοντας γενναιόδωρα τη νέα γενιά, με στόχο να αλλάξει το ερευνητικό τοπίο στην Ελλάδα και να ανακοπεί η επιστημονική αιμορραγία προς το εξωτερικό.

Πιστεύουμε στη σύνδεση βιομηχανίας ΚΑΙ ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Αποτέλεσμα της διαχρονικής επένδυσης στην καινοτομία αποτελούν τα περισσότερα από 100 ιστορικά Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας, που έχουν απονεμηθεί στον Όμιλο Τσέτη.

Η αξία των 100 ιστορικών διπλωμάτων

Αποτέλεσμα της συνεχούς επένδυσης στην καινοτομία αποτελούν τα περισσότερα από 100 ιστορικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν απονεμηθεί στον Όμιλο Τσέτη. Σήμερα βρίσκονται σε ισχύ 50 εθνικές ευρεσιτεχνίες και 9 ευρωπαϊκές. Οι δε 6 από τις 9 έχουν υποβληθεί σε 60 χώρες. Μόνο μέσα από την καινοτομία και τις συμμαχίες με την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα θα προκύψουν ιδέες και «έξυπνες» start up θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και θα ενισχύσουν την κοινωνική πρόοδο.

Ο αναγκαίος δρόμος της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Για τον Όμιλό μας, η βιωσιμότητα συνδέεται με μακροπρόθεσμα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη, φροντίζοντας τις ανάγκες των τωρινών και μελλοντικών γενεών.  Ο Όμιλος έχει υιοθετήσει τα SDGs και τα πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής του λειτουργίας. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε περισσότερο το κοινωνικό μας αποτύπωμα, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα. Στις βιομηχανίες του Ομίλου ελέγχεται το περιβαλλοντικό και ενεργειακό ισοζύγιο, με ταυτόχρονη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα, περιορίζοντας την έκλυση των αερίων του θερμοκηπίου και συγκλίνοντας προς τη στόχευση της κλιματικής ουδετερότητας. Ο ΟΦΕΤ, με τις βιομηχανίες του UNI-PHARMA & InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και τη βιομηχανία εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo, έχει υιοθετήσει τα κριτήρια ESG και τα πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενώ έχει εκδοθεί και ο Απολογισμός Βιωσιμότητας (2019 – 2020).

UNI-PHARMA & InterMed: Εργαζόμαστε για μια δημιουργική Ελλάδα με ισχυρό παραγωγικό μοντέλο, ενάντια στο ρεύμα της επιστημονικής αιμορραγίας.

The Most Sustainable Companies 2023

Στις 30 Μαρτίου, για ακόμη μία χρονιά, ο ΟΦΕΤ αναδείχτηκε ανάμεσα στις 35 ηγέτιδες «The Most Sustainable Companies in Greece 2023», μετά από αυστηρή αξιολόγηση, σε θέματα βιωσιμότητας και υπεύθυνου επιχειρείν.  Οι βιομηχανίες του Ομίλου UNI-PHARMA & InterMed αποτελούν μέλη του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών – UN Global Compact, είναι διεθνώς αναγνωρισμένες ως επίσημοι προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ πρόσφατα διακριθήκαμε ως Top Employers, μέσα από σκληρές αξιολογήσεις.

*Η Ιουλία Τσέτη, MSc φαρμακοποιός, είναι Επίτιμη Δρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του UN Global Compact Network Greece και Γ.Γ. του Δ.Σ. του ΣΕΒ.

HIGHLIGHTS