Γιώργος Μαργώνης
VOICES

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΩΝΗΣ

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

CEO

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΟΠΟ. ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΓΙΑΤΙ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΟΥ, ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΟΥ, ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ, ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ. ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΑΣ, ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ. ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ.


Τα τελευταία δέκα χρόνια άλλαξαν πολλά. Και διαχειριστήκαμε πολλά. Οικονομική κρίση, πανδημία, πόλεμος στην Ευρώπη, ενεργειακές και πληθωριστικές πιέσεις. Μάθαμε να λειτουργούμε εν μέσω μεγάλης αστάθειας και αβεβαιότητας, προχωρώντας από τη μία πρόκληση στην άλλη. Προκλήσεις, όμως, πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Αν κάτι παραμένει σταθερό, αυτό είναι η αλλαγή και όσα συνεπάγεται.

Η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση δημιουργούν συνεχώς νέα δεδομένα. Υπάρχουν οι στιγμές εκείνες που καλούμαστε να διαχειριστούμε «μαύρους κύκνους». Υπάρχουν κι εκείνες όπου δημιουργούνται μπροστά μας μεγάλες ευκαιρίες. Αρκεί να μπορούμε να τις δούμε. Για αυτό τον λόγο, η ματιά μας δεν χρειάζεται να εστιάζει στο εκάστοτε γεγονός που αντιμετωπίζουμε, αλλά στη δημιουργία ενός βαθύτερου μηχανισμού αντίληψης της αλλαγής. Αντίληψης του νέου, του διαφορετικού. Και αυτή είναι, εντέλει, και η μεγαλύτερη πρόκληση. Να δημιουργήσεις έναν οργανισμό που δίνει προτεραιότητα στη γνώση γιατί θέλει να κατανοεί. Που συμπεριφέρεται με ευελιξία γιατί θέλει να ελίσσεται, να προσαρμόζεται και να προχωρά.

Το επενδυτικό πλάνο της Παπαστράτος για το εργοστάσιο της στον Ασπρόπυργο βρίσκεται στην τρίτη του φάση με μια νέα επένδυση 200 εκατ. ευρώ.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε μέσα σε αυτή τη συνεχή αλλαγή. Αρκεί να είμαστε και εμείς γενναιόδωροι μαζί της. Και, κυρίως, να είμαστε γενναιόδωροι με τους ανθρώπους μας. Η διαδρομή μας βασίζεται σε εκείνους. Στην ανάπτυξή τους. Στην εξέλιξη των δεξιοτήτων τους. Στην απόκτηση νέων ικανοτήτων. Στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος διά βίου μάθησης.

Παρότι, όμως, έχουμε ήδη πετύχει αρκετά, έχουμε ακόμα περισσότερα μπροστά μας. Βαδίζοντας στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, είναι αναγκαίο να διασφαλίζουμε ακόμα καλύτερες συνθήκες ισότητας και συμπερίληψης στον εργασιακό χώρο. Με πράξεις και όχι με λόγια. Με παροχή ίσων αμοιβών, ανεξαρτήτως φύλου, και ισότιμη πρόσβαση σε θέσεις ευθύνης. Μόνος σου δεν φτάνεις μακριά. Οι άνθρωποί σου λειτουργούν σαν καταλύτης για να φέρεις το αποτέλεσμα που στοχεύεις. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από εκείνη της σύνθεσης ποικιλόμορφων ομάδων. Με εργαζόμενους που έχουν διαφορετικές αφετηρίες, καταβολές, διαδρομές και προσωπικότητες. Πώς αλλιώς θα μπορέσεις να δεις ολιστικά τι συμβαίνει γύρω σου, σε μία κοινωνία που αλλάζει καθημερινά;

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗ #PROSTOKALTERO.

Ταυτόχρονα, όσο τα πάντα μεταβάλλονται με μεγάλη ταχύτητα, χρειάζεσαι έναν ισχυρό πυρήνα. Για να αλλάζεις, παραμένοντας, παράλληλα, πιστός στον εαυτό σου. Αυτός ο πυρήνας είναι ο σκοπός σου. Ο λόγος για τον οποίο υπάρχεις και λειτουργείς ως οργανισμός. Και αυτός ο σκοπός οφείλει να είναι μεγαλύτερος από τον εμπορικό σχεδιασμό σου. Το προϊόν σου είναι μέρος του. Και για εμάς στην Παπαστράτος αυτό ήταν και παραμένει η επιλογή μας να εξελισσόμαστε διαρκώς, μαζί, προς το καλύτερο. Αυτός ο σκοπός μάς οδήγησε στον ριζικό μετασχηματισμό μας από μία ιστορική καπνοβιομηχανία σε μία εταιρεία έρευνας και καινοτομίας, με οδηγό την επιστήμη και όχημα την τεχνολογία. Μας έκανε να αφήσουμε πίσω μας το τσιγάρο για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο. Μας οδήγησε σε συνεχή ανάπτυξη -με σεβασμό σε όσα και όσους επηρεάζουμε- σε οικονομική εξωστρέφεια και σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Και αυτός θα μας οδηγήσει και στο επόμενο «καλύτερο» βήμα μας. Ο σκοπός μεγαλώνει το όραμά σου, τους στόχους σου, τους ανθρώπους σου. Μεγαλώνει εσένα τον ίδιο. Σε παρακινεί να τολμάς, να αλλάζεις. Να τα αλλάζεις όλα αν χρειαστεί.

2017
Η Παπαστράτος αφήνει την παραγωγή τσιγάρων οριστικά στο παρελθόν. Με μία επένδυση 300 εκατ. ευρώ, μία επένδυση ψήφος-εμπιστοσύνης της PMI στην Ελλάδα, που σηματοδότησε τον μετασχηματισμό της σε εταιρεία έρευνας και τεχνολογίας.
2021
Η Παπαστράτος βάζει μπρος ένα δημόσιο, διάφανο, δεσμευτικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης, με μια μεγάλη επένδυση η οποία έως το τέλος του 2022 ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ.
2023
Η διαδρομή της Παπαστράτος #prostokalytero συνεχίζεται δυναμικά με νέα μεγάλη επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ, η οποία δημιουργεί 300 νέες θέσεις εργασίας και οδηγεί σε εξαγωγές συνολικής αξίας 300 εκατ. ευρώ.
ΒACK TO VOICES

HIGHLIGHTS