Ελενα Καλλονά
VOICES

ΕΛΕΝΑ ΚΑΛΛΟΝΑ

JUNGHEINRICH HELLAS

MANAGING DIRECTOR

ΣΤΗ JUNGHEINRICH HELLAS ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΑΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ. ΤΟ 2023 Η JUNGHEINRICH ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΑ 70 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ.


Δέκα χρόνια που σίγουρα δεν ήταν ανιαρά. Οικονομική κρίση,  ανασφάλεια, πανδημία, πόλεμος.

Αν κάτι μας δίδαξε όλη αυτή η περίοδος των διαρκών αλλαγών είναι ότι η επιτυχία βασίζεται στην προσαρμοστικότητα. Ζούμε σε μια εποχή διαρκώς αυξανόμενης αστάθειας, σε έναν κόσμο ΜΑΠΑ (μεταβαλλόμενο, αβέβαιο, πολυπαραγοντικό και αστάθμητο), και έτσι κερδισμένοι βγήκαμε όσοι προσαρμοστήκαμε γρήγορα, κινηθήκαμε με ευελιξία και κάναμε αποτελεσματική διαχείριση των αλλαγών με δημιουργική σκέψη. Οι εξελίξεις ήταν και θα εξακολουθήσουν να είναι ραγδαίες. Η αλλαγή κουλτούρας και τρόπου σκέψης μάς βοήθησαν να συμπορευθούμε με τις εξελίξεις και να ξεπεράσουμε με επιτυχία όλα τα εμπόδια που εμφανίστηκαν μπροστά μας την τελευταία δεκαετία. Αυτά θα είναι τα όπλα μας για να πετύχουμε όλους μας τους στόχους τα επόμενα πολλά χρόνια.

«Καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις intralogistics, με τα νέα πρωτοποριακά προϊόντα της Jungheinrich, που αυξάνουν συστηματικά την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα της αποθήκης σας».

Το κυριότερο, όμως, συστατικό της επιτυχίας μας αποτελεί το ότι θέτουμε τον άνθρωπο διαρκώς στο επίκεντρο της στρατηγικής και των ενεργειών μας. Υιοθετήσαμε ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο ηγεσίας βασισμένο στην εμπιστοσύνη, τον σεβασμό, την οριοθέτηση και την κατανόηση. Ο άνθρωπος δεν είναι πια μηχανή. Σεβόμαστε τη διαφορετικότητα κάθε χαρακτήρα, προσφέρουμε ευελιξία, αντιμετωπίζουμε την αποτυχία ως ευκαιρία βελτίωσης και κάνουμε το απαραίτητο reskilling και upskilling για να είμαστε όλοι έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη, την εμπειρία και την ευημερία των εργαζομένων − μια αλλαγή που έθεσε όλο και περισσότερο «τον εργαζόμενο στο επίκεντρο του εργασιακού χώρου». Η ανθρωποκεντρική μας προσέγγιση μας χάρισε για δύο συνεχείς χρονιές και τη διάκριση «Great Place to Work». Με τον τρόπο αυτόν όχι μόνον πετύχαμε  τους φιλόδοξους στόχους μας, αλλά ξεπεράσαμε και πολλούς από αυτούς.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας είναι η μακροπρόθεσμη κερδοφόρος ανάπτυξη και η βιωσιμότητα. Η βιωσιμότητα είναι για τη Jungheinrich μέρος του DNA της, και έτσι γνωρίζουμε πώς να προσδίδουμε προστιθέμενη αξία μέσω αυτής στους συνεργάτες μας. Άλλωστε, βιωσιμότητα και οικονομική ευρωστία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ. ΟΠΟΙΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ».

Το όραμά μας ως πρωτοπόρων στον τομέα μας είναι να δημιουργήσουμε την αποθήκη του μέλλοντος με αξιόπιστα προϊόντα, εξελιγμένες λύσεις και καινοτομίες με πραγματική προστιθέμενη αξία. Συγχρόνως αισθανόμαστε ότι είναι χρέος μας να δημιουργούμε βιώσιμη αξία και ανάπτυξη με προϊόντα και λύσεις που όχι μόνον μεταμορφώνουν ουσιαστικά τα intralogistics, αλλά έχουν και θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη μας και στους ανθρώπους που ζουν σε αυτόν. Αυτή είναι η δύναμή μας και η ασφαλέστερη βάση για  τη συνεχή ανάπτυξη και την επιτυχία μας.

Οι προκλήσεις θα συνεχίσουν να είναι πολλές, αλλά πιστεύω ότι η μεγαλύτερη θα είναι αυτή της διαρκώς επιταχυνόμενης επανάστασης στην τεχνολογία. Οι συζητήσεις σχετικά με τις  συνέπειες της Τεχνητής Νοημοσύνης στις θέσεις εργασίας δεν είναι καινούργιες. Ωστόσο, υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει σημαντικά τις απαιτήσεις για δεξιότητες και θα δώσει οικονομικές ευκαιρίες σε πολλούς ανθρώπους από το σημερινό και το αυριανό εργατικό δυναμικό.

Τα συστατικά της επιτυχίας λοιπόν, καθώς οι προκλήσεις θα συνεχίσουν να είναι πολλές, θα είναι η προσαρμοστικότητα, η ευελιξία, η ετοιμότητα, με τον άνθρωπο πάντα στο επίκεντρο και με σύμμαχο την τεχνολογία. Ανυπομονούμε να κάνουμε τη διαφορά και την επόμενη δεκαετία!

2013
Το 2013 ενισχύουμε την κερδοφορία μας την ώρα που στη χώρα μας η κρίση ήταν παρούσα, ενώ η Jungheinrich γιορτάζει 60 χρόνια με το motto «60 years of passion for Intralogistics».
2019
Το 2019 εγκαινιάζουμε τις νέες μας εγκαταστάσεις και φροντίζουμε οι άνθρωποί μας να έχουν τα πλέον σύγχρονα εργαλεία για τη δουλειά τους.
2020
Το 2020 κλείνουμε 20 χρόνια στην Ελλάδα. Συγχρόνως, η πανδημία μάς βρήκε έτοιμους και ασφαλείς, δουλέψαμε αδιάλειπτα, συμβάλλοντας στη λειτουργικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας.
ΒACK TO VOICES

HIGHLIGHTS