Δρ. Βασίλης γ. Αποστολόπουλος
VOICES

ΔΡ. ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

CEO

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥµΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟµΙΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΗΓΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ 39 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ YΓΕΙΑΣ. ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.


Μετά από μια δεκαετία πολλαπλών κρίσεων, η πιο μεγάλη πρόκληση για τις επιχειρήσεις σήμερα είναι η ικανότητα να διαβλέπουν το μέλλον και να προετοιμάζονται για το αύριο. Για εμάς, στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, τον μόνο μεγάλο Ελληνικό Όμιλο Υγείας, ήταν και παραμένει απόλυτη προτεραιότητά μας η δέσμευσή μας προς τον Έλληνα ασθενή για τη διαρκή εξασφάλιση κορυφαίου τεχνολογικού εξοπλισμού, καινοτόμων θεραπειών και εξειδικευμένης τεχνογνωσίας για την προαγωγή της υγείας του. Αυτό ακριβώς συμπυκνώνει τη φιλοσοφία μας και τον λόγο για τον οποίο επενδύουμε απρόσκοπτα, μακροπρόθεσμα και στρατηγικά εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Η ανάπτυξη και η εξέλιξή μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το μέλλον της Ελλάδας και το εθνικό συμφέρον. Επενδύουμε για να πηγαίνουμε όλοι μαζί μπροστά, προς όφελος του Έλληνα ασθενούς και του κοινωνικού συνόλου, «χτίζοντας» μια μοναδική εταιρική κουλτούρα που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα μιας πολυεθνικής με την ευελιξία και την αμεσότητα μιας οικογενειακής επιχείρησης. Οραματιζόμαστε μία νέα Ελλάδα, με διεθνές κύρος, ουσιαστική αναπτυξιακή δυναμική, σεβασμό στον πλανήτη και στον άνθρωπο και ισχυρή κουλτούρα συνεργασίας, ώστε όλοι μαζί να δουλέψουμε για μία οικονομία ανθεκτική και μία κοινωνία που θα συμπεριλαμβάνει όλους στους καρπούς της ανάπτυξης. Οι διεθνείς εξελίξεις είναι ραγδαίες και τα άλματα στην τεχνολογία είναι τεράστια. Η Ελλάδα έχει μια ιστορική ευκαιρία να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική, σύγχρονη, φιλική στην επιχειρηματικότητα, με στόχο την ευημερία, την ισονομία και την κοινωνική συνοχή.

Με νέες μεγάλες επενδύσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο όμιλος Ιατρικού βάζει τα θεμέλια για την νέα εποχή στην Ελληνική Υγεία.

Σε αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξει η ταχύτητα μετασχηματισμού σε κομβικούς τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία και η Δικαιοσύνη. Η επόμενη δεκαετία ξεκινάει πολύ πιο ευοίωνα από την προηγούμενη. Η χώρα έχει μπει σε θετική τροχιά, η ελληνική κοινωνία ωριμάζει. Η Υγεία έχει επιτέλους εδραιωθεί -και πολύ σωστά- στην κορυφή της παγκόσμιας και της εθνικής ατζέντας. Οι δυνατότητες που η τεχνητή νοημοσύνη και η ψηφιοποίηση ξεκλειδώνουν έχουν «game-changing» χαρακτηριστικά. Είναι ευθύνη όλων εμάς που υπηρετούμε τον κλάδο να γεφυρώσουμε σωστά τις τεχνολογικές δυνατότητες με τις ανθρώπινες δεξιότητες προς όφελος της ανθρώπινης υγείας. Όπως επίσης θεωρώ πως είναι ευθύνη μας να συνεισφέρουμε όλοι −με τις δυνάμεις του ο καθένας− στο χτίσιμο ενός νέου και αποτελεσματικού χάρτη υγείας, χωρίς ιδεολογικούς φραγμούς και προκαταλήψεις. Η ολότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας αναδείχθηκε στην πανδημία, και οι εμπειρίες που αποκομίσαμε μπορούν να αποτελέσουν πυξίδα για το μέλλον.

Ο Όµιλός µας ήταν ο πρωταγωνιστής της τελευταίας δεκαετίας. θα παραµείνουµε πρωταγωνιστές και τα επόµενα δέκα χρόνια.

Τα επόμενα χρόνια πιστεύω απόλυτα ότι θα κυριαρχήσουν η εξατομικευμένη ιατρική και η ιατρική ακριβείας που θα παρέχεται από οργανωμένα κέντρα που θα διασφαλίζουν τη συνολική και πλήρη αντιμετώπιση των αναγκών των ασθενών. Αυτού του είδους την προσέγγιση πρώτος ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κάνει πραγματικότητα με τη δημιουργία δύο υπερσύγχρονων ογκολογικών μονάδων που θα λειτουργούν βασισμένες στα τελευταία διεθνή πρωτόκολλα, ενώ το μοντέλο αυτό είναι ήδη σε λειτουργία στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, στο πρότυπο κέντρο καρδιάς, που συνδυάζει καρδιολογία με καρδιοχειρουργική, έχοντας μέχρι στιγμής παραγάγει ιατρικές καινοτομίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με τις νέες μεγάλες επενδύσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βάζουμε τα θεμέλια για την νέα εποχή στην Ελληνική Υγεία, και ανοίγουν σημαντικές ευκαιρίες για συνεργασίες και συνέργειες τόσο με διεθνείς τεχνολογικούς κολοσσούς, όσο και το ευρύτερο ελληνικό οικοσύστημα.

Δεσμευόμαστε ότι θα παραμείνουμε στην αιχμή της παγκόσμιας πρωτοπορίας και τις επόμενες δεκαετίες ως πρωταγωνιστές και πρωτοπόροι με επίκεντρο την Ελλάδα και την Ελληνική Ιατρική. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε αδιάλειπτα στο μέλλον της Υγείας, τεχνολογικό και ανθρώπινο, προκειμένου να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά.

01
Ανάδειξη Ομίλου Ιατρικού Αθηνών ως Πρωταγωνιστή της Δεκαετίας 2010-2020 (Direction Business Network, Comparative Market Analysis).
02
Συνολικές Επενδύσεις Ύψους 100 εκατ. ευρώ.
03
Προσέλκυση Κορυφαίων Ελλήνων Ιατρών-Επιστημόνων από το Εξωτερικό στην Ελλάδα (Βrain Gain & Brain Regain).
ΒACK TO VOICES

HIGHLIGHTS