Ανδρέας Ταπραντζής
VOICES

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗΣ

AVIS

CEO

ΤΟ FORTUNE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ, ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ FORTUNE ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ –ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ– ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.


H δεκαετία που πέρασε ήταν συγκλονιστική για εμένα και την Avis. Ξεκινήσαμε από το πολύ δύσκολο 2014, όταν και ανέλαβα την εταιρεία ερχόμενος από θητεία στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, και φτάσαμε στο σήμερα, που η Avis ηγείται στον χώρο των υπηρεσιών car-as-a-service και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών mobility στη χώρα μας. Είμαι υπερήφανος γιατί ήταν μια πορεία με συνεχή milestones που στηρίχτηκαν σε αξίες, στους ανθρώπους της εταιρείας και σε σημαντικές επενδύσεις σε τεχνολογία, σε στόλο και σε σύγχρονες υπηρεσίες. Η ριζική αναδιοργάνωση και ο μετασχηματισμός της εταιρείας επιβραβεύτηκαν το 2018 με τη μεγαλύτερη ξένη ιδιωτική επένδυση της πενταετίας, ύψους 330 εκατ. ευρώ, με την πλήρη εξαγορά της εταιρείας από επενδυτικό σχήμα της μητρικής εταιρείας Avis Budget Group, εισηγμένης στον δείκτη NASDAQ. Κίνηση που καθιστά την Avis Greece την πρώτη −και μοναδική έως σήμερα− εταιρεία στον χώρο της αυτοκίνησης στην Ελλάδα που έχει στη μετοχική της σύνθεση το μητρικό global brand.

Η Avis θα συνεχίσει να ηγείται και στην επόμενη 10ετία με νέες επενδύσεις σε προγράμματα κινητικότητας στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, το 2020, η Avis εξασφάλισε διεθνή χρηματοδότηση ύψους 180 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του στόλου της με ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για την πρώτη συναλλαγή επενδυτικής βαθμίδας στην Ελλάδα μετά το 2010 και τη μεγαλύτερη τιτλοποίηση ενεργητικού που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα, εκτός του τραπεζικού τομέα, η οποία ενέταξε παράλληλα την εταιρεία σε ένα κλειστό club επιχειρήσεων που διαθέτουν την ικανότητα να αντλούν κεφάλαια εκτός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Το 2021, εν μέσω πανδημίας, αναπτύξαμε το Avis Easy Leasing, την πρώτη παγκοσμίως εξατομικευμένη εμπειρία online leasing, και το 2022 προωθήσαμε την πλήρως ψηφιακή, συνδρομητική υπηρεσία Switch by Avis. Tη φετινή χρονιά ξεχωρίζω την πρωτοπόρο και καινοτόμο εφαρμογή «MyAVIS app», ένα after sales mobile app που ενσωματώνει όλες τις καθημερινές ενέργειες οι οποίες σχετίζονται με το αυτοκίνητο.

Η AVIS ΚΑΙ ΤΟ FORTUNE ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΟΠΩΣ Η ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Οι προκλήσεις για το αύριο είναι πολλές. Σε μια εποχή που η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι εθνική προτεραιότητα, η Avis προχωρά στην αναβάθμιση του στόλου της με ηλεκτροκίνητα και υβριδικά οχήματα, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας και την ανθεκτικότητά της στην κλιματική αλλαγή. Συγκεκριμένα, αποτελεί στρατηγική δέσμευση της εταιρείας να επενδύσει περίπου 1 δισ. ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων μέσα στην επόμενη πενταετία. Διαθέτοντας ήδη έναν στόλο 50.000 αυτοκινήτων, θεωρούμε υποχρέωσή μας να μειώσουμε δραστικά τους ρύπους άνθρακα και να ηγηθούμε της προσπάθειας για την καθιέρωση της «πράσινης» κινητικότητας στη χώρα μας. Σημαντικό σημείο είναι ότι στην Avis ήδη πάνω από το 20% του στόλου μας απαρτίζεται από «πράσινα» οχήματα, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο της αγοράς νέων αυτοκινήτων.

Επιπλέον, η επόμενη δεκαετία θα χαρακτηριστεί από συγκλονιστικές αλλαγές στην αυτοκίνηση. Η σύγκλιση δύο κυρίαρχων megatrends, αφενός της ταχείας εξέλιξης της Τεχνητής Νοημοσύνης που θα επιταχύνει τις εξελίξεις στα αυτο-οδηγούμενα οχήματα, αφετέρου της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, που θα επιταχύνει την υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα δημιουργήσει συνθήκες θεαματικών θετικών αλλαγών. Θα είναι μια εποχή με σημαντικές ευκαιρίες και κινδύνους, μια εποχή που απαιτεί εντατική προετοιμασία και επενδύσεις. Είμαι βέβαιος ότι η Avis θα συνεχίσει να είναι ο πρωταγωνιστής αυτών των εξελίξεων και αντιλαμβανόμαστε τον ηγετικό μας ρόλο ως ευθύνη να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις.

2018
H Avis Budget Group επενδύει με τη μεγαλύτερη ξένη ιδιωτική επένδυση της 5ετίας στην AVIS Greece έναντι 330 εκατ. ευρώ.
2021
Η Avis σχεδιάζει και λανσάρει το Avis Easy Leasing, την πρώτη παγκοσμίως εξατομικευμένη εμπειρία online leasing.
2023
Η εταιρεία προχωρά στο πρωτοπόρο MyAVIS app, ένα after sales mobile app που ενσωματώνει όλες τις καθημερινές ενέργειες που σχετίζονται με το αυτοκίνητο.
ΒACK TO VOICES

HIGHLIGHTS