ΝΑΚ
OUR ECOSYSTEM

Αργύρης Γεωργούδας

ΝΑΚ

CEO

Η ΝΑΚ καλύπτει το μέσο και μεσοανώτερο τμήμα της αγοράς παπουτσιών με τα καταστήματά της και ένα δίκτυο χονδρικής ανεπτυγμένο σε όλη την επικράτεια. Η συλλογή ΝΑΚ είναι το πενήντα τοις εκατό περίπου του συνόλου και το υπόλοιπο καλύπτεται από οίκους κορυφαίους στον κλάδο μας παγκοσμίως όπως Steve Madden, Ecco, Bally και άλλους.

Η στρατηγική μας ως τώρα και για το προσεχές μέλλον έχει ως εξής:

  1. Ηλεκτρονικό εμπόριο. Είμαστε ενεργοί από το 2011, όταν και ήταν πρωτοποριακό για τις αντίστοιχες εταιρείες στην Ελλάδα. Το ηλεκτρονικό κατάστημα εξελίχθηκε στο κορυφαίο μας σημείο πώλησης και με μια αδιάλειπτη αύξηση μέχρι την ανωμαλία της πανδημίας. Μέσα από το Ίντερνετ φτάνουμε σε πελάτες σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, ακόμα και στην Αυστραλία. Παρά τη μετά-Covid κάμψη των ηλεκτρονικών πωλήσεων σε όλους τους κλάδους, φαίνεται ότι το e-commerce θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και για μας θα είναι προτεραιότητα, ειδικά ως προς την ενίσχυση της επιρροής προς το εξωτερικό.
  2. Προβολή. Η ΝΑΚ έχει ταυτιστεί με τον κόσμο της τέχνης και του θεάματος, με προσωπικότητες όπως η Ελένη Μενεγάκη και άλλους που εκτιμούν τη συλλογή και την προβάλλουν στο κοινό.  Θα συνεχίσουμε την αποδοτική αυτή σχέση και θα επιδιώκουμε να είμαστε κοντά στους νεότερους καλλιτέχνες  ώστε η συλλογή μας να είναι πάντα σε αρμονία με την κοινωνία.
  3. Δίκτυο. Τα σημεία μας είναι αρκετά, εμφανή και παραγωγικά. Ασφαλώς και πάντα απαιτούνται διορθώσεις γιατί με τα χρόνια μετατοπίζονται οι αγορές.  Επίσης επιβάλλεται να βρεθούμε και σε κάποιες αγορές φυσικές για μας από τις οποίες λείπουμε. Όμως τελικά ο ρυθμός της αύξησης των καταστημάτων θα κριθεί από τα μακροοικονομικά δεδομένα της Ελλάδας. 
  4. Φιλοσοφία. Είναι κεφαλαιώδες για μας να διατηρούμε και να αυξάνουμε την υψηλή ποιότητα των παπουτσιών γιατί αυτό είναι το “γονιδίωμα” της επιχείρησης και ο κύριος λόγος που αναδείχθηκε.
  5. Ανθρώπινο δυναμικό. Εμπλουτίζουμε συνέχεια το στελεχιακό δυναμικό με νέους κι έχουμε κάποιους ανθρώπους κάτω των 30 σε ανώτατα αξιώματα, μια συνταγή που έχει αποδώσει τα μέγιστα στην πορεία μας και θα συνεχίσουμε να την ακολουθούμε.

Με όλη την επιφύλαξη που τα περασμένα χρόνια μας καλλιέργησαν, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της εταιρείας και της Ελλάδας. Όμως μάθαμε πια ότι πολλά δεδομένα αλλάζουν, οι καταστάσεις είναι συχνά απρόβλεπτες και απαιτείται σωφροσύνη ταυτόχρονα με την ανάπτυξη.

OUR ECOSYSTEM

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

HIGHLIGHTS