Μητροπολιτικό Κολλέγιο
OUR ECOSYSTEM

Ρωμανός Ροδόπουλος

Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Αντιπρόεδρος

Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχουμε πετύχει πολλά στη μέχρι τώρα 40χρονη πορεία μας. Μια πορεία ανάπτυξης, σημαντικών επιτυχιών και διακρίσεων, και συμβολής στην αναβάθμιση της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Με 12 Ακαδημαϊκές Σχολές, 70+ Bachelors, Masters και Διδακτορικά, σε αποκλειστική συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια, και παρουσία σε 8 σημεία στην Ελλάδα, φέρουμε δίκαια τον τίτλο του μεγαλύτερου Κολλεγίου Πανεπιστημιακών στην Ελλάδα.

Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχουμε σημαντικά σχέδια που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Πρώτα απ’ όλα, στοχεύουμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου Πανεπιστημιακές Σπουδές, σε εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας, σε περισσότερα σημεία στην Ελλάδα, εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα το χαρτοφυλάκιο των προγραμμάτων σπουδών μας με πρωτοποριακές εξειδικεύσεις, που έχει ανάγκη η σύγχρονη αγοράς εργασίας.

Σε μια εποχή που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης να αναπροσαρμόζουν τις προτεραιότητες, ένα πτυχίο δεν αρκεί πολλές φορές από μόνο του για να εγγυηθεί την απασχόληση. Για αυτό και στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, την επόμενη δεκαετία θα επικεντρωθούμε ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των φοιτητών μας, εστιάζοντας παράλληλα στην απασχολησιμότητα και στη δικτύωση με τις επιχειρήσεις, καθώς και στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Η επένδυση στις υποδομές είναι, επίσης, μία από τις προτεραιότητές μας. Μόλις ολοκληρώθηκε η νέα επέκταση του κτιριακού συγκροτήματος του campus Αμαρουσίου με την προσθήκη ενός υπερσύγχρονου και φιλικού προς το περιβάλλον κτιρίου 2500 τ.μ., στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα πρωτοποριακό Διεπιστημονικό Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο Αποκατάστασης, που όχι μόνο θα αναβαθμίσει τη φοιτητική εμπειρία, αλλά θα προσφέρει και πολλαπλά κοινωνικά οφέλη.

Επιπλέον, στρατηγικός μας στόχος είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων μας και εκτός των ελληνικών τειχών. Η διεθνοποίηση, με την έννοια της προσέλκυσης περισσότερων διεθνών φοιτητών και της σύναψης νέων συνεργασιών με περισσότερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, αποτελεί σημαντικό πυλώνα της στρατηγικής μας για την επόμενη δεκαετία.

OUR ECOSYSTEM

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

HIGHLIGHTS