ΕΒΥΠ E.E.
OUR ECOSYSTEM

Αίνη Μιχαηλίδου

ΕΒΥΠ E.E.

Πρόεδρος, CEO

Παρουσία, ανάπτυξη και αλλαγή μέσα από τρεις αιώνες

Η εταιρία Μιχαηλίδη ιδρύεται το 1886 στην Δράμα της Ανατολικής Μακεδονίας και είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Αρχικός τομέας δραστηριότητας ήταν η εμπορία και εξαγωγή καπνών και οίνων. 

Το 1925 μεταφέρεται στο μεγάλο λιμάνι, την Θεσσαλονίκη, έκτοτε την βάση της και το 1936 μετατρέπεται σε ανώνυμη με την επωνυμία ΑΚΕ Α. Μιχαηλίδης.

Στις αρχές του 1967 αξιοποιώντας τόσο τεχνογνωσία χρόνων όσο και τις τάσεις της εποχής ο Πρόεδρος Γιάννης Μιχαηλίδης επεκτείνει τους τομείς δράσης της, στην παραγωγή υδρολυμένων φυτικών πρωτεϊνών και αμινοξέων για χρήση στην γεωργία και για πρώτη φορά στη Ελλάδα κατεψυγμένων λαχανικών τα «Μπάρμπα Στάθης». Η ΑΚΕ μετατρέπεται σε Εμπορικές και ΒΙομηχανικές Επιχειρήσεις Α. Μιχαηλίδης με μονάδες παραγωγής στην ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης.

Σήμερα η κύρια δραστηριότητα της ΕΒΙΕ είναι η διαχείριση των ακινήτων της και η συνεχής ανάπτυξη της θυγατρικής της ΕΒΥΠ.   

Η Ελληνική Βιομηχανία Υδρολυμένης Πρωτεΐνης ειδικεύεται στην παραγωγή βιοδιεγερτών, ειδικών προϊόντων θρέψης και ελκυστικών εντόμων.

Η ανάπτυξη και εφαρμογή των προϊόντων αυτών στοχεύει στην αειφόρο γεωργική ανάπτυξη, την εκλογίκευση χρήσης λιπασμάτων και φυτοπροστατευτικών, την προστασία του περιβάλλοντος, του χρήστη και του καταναλωτή και συνάδει απόλυτα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΕΒΥΠ είναι καινοτόμος, κάτοχος Ευρωπαϊκών πατεντών, συνεργάζεται με πανεπιστήμια και Ινστιτούτα, επενδύει στην έρευνα, τα προϊόντα της είναι κατάλληλα για την συμβατική και την βιολογική γεωργία, έχει μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα, οι βιοδιεγέρτες της παράγονται μόνο από μη γενικά τροποποιημένες φυτικές α’ ύλες, είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα παραγωγής βιοδιεγερτών με Ευρωπαϊκή πατέντα. 

Σε μια αγορά, η οποία κατακλύζεται από εισαγόμενα λιπάσματα και προϊόντα θρέψης, η ΕΒΥΠ όχι μόνο έχει παραγωγικό χαρακτήρα, αλλά αποκτά με την πάροδο του χρόνου ιθύνοντα ρόλο σε αγορές του εξωτερικού, ανταγωνιζόμενη διεθνείς οίκους. Η εξωστρέφεια αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της φιλοσοφίας της με το 45% της παραγωγής βιοδιεγερτών να εξάγεται σε 14 χώρες. 

Στις εταιρίες Μιχαηλίδη, διοίκηση και εργαζόμενοι, ονειρευόμαστε, σχεδιάζουμε, πειραματιζόμαστε, πραγματοποιούμε και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. 

OUR ECOSYSTEM

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

HIGHLIGHTS