bluegr Hotels and Resorts
OUR ECOSYSTEM

Τζίνα Μαμιδάκη

bluegr Hotels and Resorts

CEO, bluegr Hotels and Resorts Founder, G. & A. Mamidakis Foundation

Ο κλάδος της φιλοξενίας, και όλοι οι τομείς που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτόν, αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας και βασικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας. Παράλληλα, ο τουρισμός βιώνει όσο λίγοι κλάδοι τις συνθήκες κρίσης – υγειονομική, περιβαλλοντική, οικονομική – κάτω από τις οποίες ζούμε τα τελευταία χρόνια. Η επόμενη δεκαετία θα πρέπει να μας βρει πιο έτοιμους και πιο ευέλικτους να ανταποκριθούμε στις όποιες προκλήσεις προκύψουν.

Η τουριστική βιομηχανία έχει ανάγκη από συνετή και οραματική στρατηγική επενδύσεων και αδειοδοτήσεων, και όχι απλή άντληση κεφαλαίων.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε τον φυσικό μας πλούτο και να αποτρέψουμε το ποδοπάτημα των τοπικών κοινωνιών, επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο σε 10μηνη και 11μηνη.

Χρειαζόμαστε την απαγόρευση ή επιβολή τέλους εισόδου στα εκτός κλίμακας κρουαζιερόπλοια που κατακλύζουν τα μικρά αιγαιοπελαγίτικα νησιά.

Μα κυρίως, χρειαζόμαστε έργα υποδομών με μακροπρόθεσμο όραμα και σεβασμό στην ομορφιά μας. 

Σταδιακά, κατευθυνόμαστε προς έναν επαναπροσδιορισμό του τι σημαίνει service, με τους ταξιδιώτες του μέλλοντος να γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί και ενημερωμένοι. Οφείλουμε να παρέχουμε μοναδικές, αυθεντικές εμπειρίες, να αποφεύγουμε το overcrowding, και να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο τις εμπειρίες προσωπικής ανάπτυξης, διότι οι ταξιδιώτες που αναζητούν εσωτερική ηρεμία και επανασύνδεση με τον εαυτό τους αυξάνονται συνέχεια.

Να επενδύσουμε με την ίδια έμφαση σε ολόκληρο το ταξίδι του κάθε φιλοξενούμενου, το οποίο στην πραγματικότητα ξεκινά πολύ πριν φτάσει στο ξενοδοχείο μας, και τελειώνει πολύ μετά την αποχώρησή του.  

Να επιτρέψουμε στα ακούσματα και στις μυρωδιές της φύσης να κατακλύζουν χώρους φιλοξενίας σχεδιασμένους με σεβασμό και σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Οφείλουμε να επιστρέψουμε στις αυθεντικές αξίες της φιλοξενίας.

Η επιχειρηματική ηγεσία του μέλλοντος πρέπει να χαρακτηρίζεται από διορατικότητα, ενσυναίσθηση, εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια, και τη συνεχή υπενθύμιση πως η αφθονία είναι καταστροφική διότι αφαιρεί από τα πράγματα την αξία τους, και τη θέση της πρόκλησης παίρνει ο πειρασμός. 

Οι επιχειρηματίες που χρειαζόμαστε πρέπει να οραματίζονται το κέρδος της επιχείρησης ως μέσο αριστείας και όχι ως τελικό προορισμό. Ο κοινωνικός ηγέτης οφείλει  να είναι φροντιστικός και ανθρωπιστικός. Οφείλει να είναι πρότυπο ηγεσίας ανθρώπων, να καθοδηγεί – και όχι να διευθύνει – με γνώμονα μακροχρόνια οράματα, αφήνοντας πίσω ξεπερασμένα μοντέλα διοίκησης επιχειρήσεων τα οποία έχουν πεθάνει. 

Στη bluegr εφαρμόζουμε ένα ολιστικό μοντέλο που στηρίζεται στις έννοιες της αριστείας, της αειφορίας και της υπευθυνότητας, πατώντας γερά σε Αξίες όπως πάθος, μεγαλοψυχία, ήθος, δικαιοσύνη, υπευθυνότητα και ακεραιότητα. Αντιλαμβανόμενοι από νωρίς την ανάγκη για βιώσιμη λειτουργία, είμαστε ένας από τους πρώτους Ομίλους στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα που υλοποίησε ενέργειες ESG (Environmental, Social, and Governance), όπως επίσης και μια από τις πρωτοπόρους σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και απασχόλησης. 

Για περισσότερα από 50 χρόνια, η bluegr αποτελεί πρεσβευτή της αριστείας και της βιώσιμης ανάπτυξης, συνδυάζοντας τους τρεις πυλώνες του ποιοτικού τουρισμού: εξαιρετικές τοποθεσίες, μοναδικές υπηρεσίες, αυθεντικές εμπειρίες. Σε όλα τα χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας της, η bluegr, με παρουσία σε Αθήνα, Κρήτη, και Ρόδο, έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα στο χώρο του πολυτελούς τουρισμού. Θέλουμε να συνεχίσουμε να αποτελούμε περήφανους πρεσβευτές της ελληνικής φιλοξενίας, με γνώμονα πάντα τις αξίες μας, και με σεβασμό στην παράδοση, την πολιτιστική κληρονομιά, το περιβάλλον και την κοινωνία να συνεχίσουμε να εμπνέουμε τις μελλοντικές γενιές στο ταξίδι προς την Αριστεία.

OUR ECOSYSTEM

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

HIGHLIGHTS